FK Borac: Nismo izbačeni iz evropskih takmičenja

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke saopštio je da nije izbačen iz evropskih takmičenja, a da je dobio novčanu kaznu od Uefe u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Iz FK Borac je saopšteno da je taj klub, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom Uefe, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje Borca.

“Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 evra uz obavezu da plati i dodatnih 1.000 evra troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja. Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je FK Borac trn u oku mnogima i da se to iznova dokazalo i danas kada Borac očekuje novi premijerligaški ispit.

“Senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano su usmjerani da se baci ljaga na klub”, ističe se u saopštenju.

Iz FK Borac su naveli da taj klub od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bježao, niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom Uefe.

“Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam `kuloara i izvora`, borimo za novi nastup na evropskoj sceni”, naglasili su iz FK Borac.

Iz tog kluba su najavili da će iskoristiti sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a da od svih medija koji su plasirali informaciju da je Borcu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano.

“FK Borac, ukoliko za to bude potrebe, podnijeće i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vijek postojanja”, dodaje se u saopštenju.

Kontrolno tijelo Uefe za klupske finansije kaznilo je 11 klubova zbog neispunjavanja finanijskih uslova za sezonu 2022/23, a među njima je i banjalučki “Borac”, saopšteno je iz evropske kuće fudbala.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *