Pet lica osumnjičeno za falsifikovanje testova i potvrda o vakcinaciji

Policijski službenici Policijske uprave /PU/ Prijedor lišili su slobode po dva lica iz Prijedora i Novog Grada zbog falsifikovanja i prodaje pi-si-ar testova i potvrda o vakcinaciji, saopšteno je danas iz ove uprave.

Lice A.D. iz Prijedora je tokom 2021. i 2022. godine na području ovog grada izrađivalo falsifikovane pi-si-ar testove i prodavalo ih po 100 KM.

Lica M.P. iz Novog Grada i M.Ć. iz Prijedora izrađivala su falsifikovana uvjerenja o vakcinaciji protiv kovida 19 i prodavala ih po 300 KM.

Falsifikovana uvjerenja o vakcinaciji nabavljala su i prodavala i osumnjičena lica A.G. iz Novog Grada i I.K.D. iz Prijedora.

U akciji kodnog naziva “Vakcina”, pri pretresu stambenih prostorija i vozila koja koriste osumnjičena lica pronađeni su i privremeno oduzeti računari, prenosni uređaji za skladištenje memorije, laptop, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje krivičnog djela.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv pet osumnjičenih biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *