Problemi u tenderskoj proceduri i radu higijeničarske službe

Gradska uprava Bijeljine najavila je zastoj u radu higijeničarske službe koja se bavi rješavanjem problema pasa lutalica na području grada zbog mogućeg zastoja u tenderskoj proceduri, te zamolila građane za strpljenje.

“Prema ocjeni pravnika Gradske uprave zbog neosnovane žalbe na postupak javne nabavke usluga higijeničarske službe na području grada u 2022, 2023. i 2024. godini, čitav proces nabavke će biti za najmanje 30 dana duži od očekivanog, što može ugroziti nesmetano izvršavanje ove komunalne usluge”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Oni su podsjetili da je postupak javne nabavke pokrenut blagovremeno 28. januara i da je tenderska dokumentacija u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, ali da je jedna kompanija iz Istočnog Starog Grada dostavila žalbu na tendersku dokumentaciju 10. februara.

“Iako je žalba, prema ocjeni nadležnog Odjeljenja za poljoprivredu Bijeljine i pravnika Gradske uprave, neutemeljena u zakonu, postupak javne nabavke ne može biti zakonski sproveden do okončanja žalbenog postupka koji sprovodi Kancelarija za razmatranje žalbi Republike Srpske i koji uobičajeno traje više od 30 dana”, navodi se u u saopštenju.

Iz Gradske uprave zamolili su građane Bijeljine i zainteresovane strane u postupku javne nabavke za razumijevanje i strpljenje.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *