Perić: Ponosni smo na naš zajednički rad i brigu o Ugljeviku /FOTO/

Ugljevik ima da ponudi toliko toga a svi zajedno možemo biti ponosni na naš zajednički rad i brigu o našoj opštini, poručio je načelnik ove opštine Vasilije Perić na večerašnjoj Svečanoj sjednici povodom krsne slave -Svete Petke Paraskeve.

“Posebnu brigu posvećujemo onome što je najvažnije – porodici. Opština Ugljevik se potrudila da mjere koje smo ustanovili s ciljem podrške porodici dođu do svih građana”, naglasio je Perić.

On je naveo da je dugoročni cilj opštine Ugljevik da za svu djecu sport bude besplatan, s ciljem psihofizičkog razvoja.

“Mnogo je projekata koje smo uspješno realizovali, od besplatne škole sporta, plivanja, glume, do besplatnih ulaznica za bazene najmlađima, sufinansiranja `Nikola Tesla Centra učenja` i drugih”, podsjetio je Perić.

Kada je riječ o infrastrukturnom ulaganju, Perić je podsjetio da je plan kapitalnih ulaganja za 2019/2020. godinu iznosio 4,1 milion KM.

“Trenutno je u toku realizacija plana kapitalnih ulaganja za 2021/2022. godinu vrijednosti 4,8 miliona KM”, naveo je Perić.

On je rekao da su u Ugljeviku nastavljena ulaganja u putnu infrastrukturu, kao i gradske mjesne zajednice, te javnu rasvjetu.

“Podrška selu predstavlja očuvanje naše kulture i tradicije, pa u tom pravcu organizujemo veliki broj manifestacija kao što su Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda, festival domaće radinosti i mnoge druge manifestacije koje su usmjerene na očuvanje naše kulture i tradicije”, naveo je Perić, a poseban akcenat stavio je na razvoj privrede i poljoprivrede.

Medalje i priznanja nagrađenima, povodom krsne slave opštine Ugljevik – Svete Petke, dodijelili su načelnik opštine Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić.

Zlatne medalje “Filip Višnjić” uručene su učenicima Ognjenu Đuriću, Radiši Đukiću, Njegošu Obradoviću, Slavici Živanović i Jovani Jovanović za rezultate postignute u oblasti obrazovanja.

Ovu medalju dobila je i Gordana Škorić, predsjednik Udruženja žena “Filip Višnjić” iz Šida, za promovisanje lika i djela Filipa Višnjića.

Srebrnim značkama odlikovani su Jelica Manojlović za nesebično angažovanje u oblasti humanitarnog rada, kulture, sporta i njegovanja tradicije, kao i Radislav Josipović za svakodnevno angažovanje na sistemu grijanja.

Dobitnici zlatne značke za istaknut rad su Planinarsko-ekološko društvo “Majevica”, Miladin Radovanović, D.O.O. “Živanović trans” i Željana Đokić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.