Penzije veće za četiri odsto: Najveće povećanje u posljednjih osam godina /VIDEO/

Vlada Republike Srpske na idućoj sjednici donijeće odluku o redovnom i vanrednom usklađivanju penzija, koje će iznositi četiri odsto, što je i najveće pojedinačno povećanje penzija u posljednjih osam godina.

“Zajedno sa prošlogodišnjim uvećanjima i novim usklađivanjem, koje će Vlada zvanično usvojiti u četvrtak, penzije u Republici Srpskoj su od početka 2021. godine uvećane za oko 10 odsto”, istakao je Višković.

Prema podacima Fonda PIO, od 2013. godine do danas, penzije u Republici Srpskoj uvećane su za 41 odsto, što je, procentualno, više od rasta plata u posmatranom periodu. Direktor Fonda PIO Mladen Milić rekao je, za RTRS da se ove godine očekuje veći procenat usklađivanja penzija u Srpskoj.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je danas uputio dopis federalnom premijeru Fadilu Novaliću za održanje zajedničke sjednice vlada Srpske i Federacije BiH.Istakao je da bi termin sjednice trebao biti između 1. i 5. februara.Naglasio je da postoji mnogo otvorenih tema.

Višković je istakao da je planirana i zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije.- Taj termin je 14. i 15. februara. Razgovaraćemo o infrastrukturnim projektima na području Srpske i nastavku saradnje – istakao je Višković.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *