Parastos i počast za 53 poginula pripadnika MUP-a /VIDEO/

Kod spomen-obilježja ispred Policijske uprave Bijeljina danas je povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila služen parastos i odata počast za 53 pripadnika MUP-a koji su poginuli u proteklom ratu.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je vječnu zahvalnost za doprinos koji su poginuli policajci svojom žrtvom dali za stvaranje Republike Srpske.

“Time su stvorili obavezu nama i budućim generacijama da predano radimo na očuvanju Republike Srpske, MUP-a i bezbjednosti naših građana i njihove imovine”, rekao je Terzić novinarima.

Vijence i cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a položili su članovi porodica, delegacije Policijske uprave, Boračke organizacije i Gradske uprave Bijeljina.

Najavljeno je da će ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović prisustvovati obilježavanju krsne slave MUP-a i lomljenju slavskog kolača u Eparhijskom kulturnom centru.

Policijska uprava Bijeljina je povodom krsne slave MUP-a organizovala ranije akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo više od 70 policajaca, a tokom nedjelje će biti organizovan i Dan otvorenih vrata na kojem će najmlađim sugrađanima biti promovisana policijska profesija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *