Ozvaničen početak lovne sezone /VIDEO/

Juče je i zvanično počela lovna sezona na nisku divljač. Bila je to prilika i za tradicionalno lovačko druženje. lov na fazane i zečeve biće dozvoljen narednih 11 sedmica, a gradonačelnik Bijeljine i predsjednik skupštine Lovačkog društva „Semberija” Mićo Mićić istakao je  da su ovakvi susreti najbolji podsticaj za razvoj lovnog turizma.

Lovačko udruženje „Semberija” svake godine pusti u lovište više od 5.000 fazana i obezbijedi nekoliko tona hrane za visoku i nisku divljač. Ove godine, umjesto na zeca lovci će se više fokusirati na fazane.

– Cilj nije da ulovimo što više divljači, nego da sačuvamo prirodu. Sve ovo je nastalo na bazi dobrovoljnog rada i lijepog druženja, kazao je Mićić  i dodao da mogu da se pohvale brojnim članovima koji su takozvani zaslužni lovci. Sve dok su u lovištu lovci, tu ne mogu boraviti krivolci, poručuju iz udruženja.

 Lovačko udruženje “Semberija” iz Bijeljine jedno je od dva najbrojnija u Republici Srpskoj i broji više od  1000 članova. Ovo Lovačko udruženje je prošle godine navršilo 100 godina od svog osnivanja, i danas okuplja oko 17 lovačkih sekcija.

Udruženje koje se nekada zvalo Podrinje, a kasnije preimenovano u Semberija raspolaže sa oko 42.000 hektara površine i na kojoj je zastupljena niska divljač poput zeca, patke i prepelice, te visoke divljači kao što je srndać.

Komentari: