Perić: Naš cilj je da svako domaćinstvo ima pristojne uslove života /VIDEO/

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je juče u Ravnom Polju šest porodica kojima je ova opština uz podršku UNDP-a izgradila kuće stradale u klizištima tokom 2014 godine.

Ukupno je izgrađeno 12 stambenih objekata, a opština Ugljevik je za te namjene iz budžeta izdvojila ukupno 250.000 KM. Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je cilj da svaka porodica na području ove opštine ima pristojne uslove za život. Za stambeno zbrinjavanje, kako je istakao, opština će u ovoj godini izdvojiti više od 100.000 maraka.

Milka Gajić, samo je jedna od mnogih iz ove opštine koja  je tokom 2014 godine ostala bez krova nad glavom, kada je usljed klizišta morala da iseli iz kuće u Starom Ugljeviku. Uz podršku opštine Ugljevik i UNDP-a izgrađen joj je novi stambeni objekat.

Novizgrađenom  kućom u Ravnom polju, zadovoljan je i Nebojša Grujičić . Kaže da u kući u Gornjoj Trnovi nema uslova za život.

Opština Ugljevik je za ovaj projekat, obezbijedila šest građevinskih parcela u naselju Ravno Polje za porodice koje nisu imale svoje zemljište za gradnju.  

Kao partner, opština Ugljevik je bila dužna da uplati po 5.000 KM za svakog korisnika čime je izdvojeno 60.000 KM iz budžeta opštine. Takođe, opština je bila dužna da obezbijedi svu potrebnu neophodnu infrastrukturu, struju, vodu i kanalizaciju.

Komentari: