Otvorena izložba “Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika” /VIDEO/

Na praznik Svetih Ćirila i Metodija i slavu Muzeja Semberije u Bijeljini danas je otvorena godišnja izložba “Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika”, na kojoj je predstavljeno 260 radova.

Najboljim je proglašen rad Milice Đukić, učenice devetog razreda bijeljinske Osnovne škole “Jovan Dučić”, a u kategoriji predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole pobjednik je šestogodišnja Atina Stevanović iz Kluba za djecu “Vesela družina” u Bijeljini.

Publika će narednih mjesec dana imati priliku da pogleda izložbu radova čiji su autori djeca iz 28 škola i vrtića sa područja Bijeljine, Zvornika, Sokoca, Milića, Šekovića, Donjeg Žabara, Ugljevika i Lopara.

Predsjednik žirija akademski vajar Zoran Jezdimirović rekao je novinarima da je uočen veliki iskorak za likovne radove na raznovrsne teme i tehnike koje su koristili učenici, te da je ove godine mnogo prisutan crtež, što je osnova likovnog izraza.

“U žiriju sam svih 28 godina i ta geneza koja se događa sa dječijim radovima je veoma pozitivna. Prošli smo ono vrijeme raspada i ratnog užasa, što je na tadašnjim generacijama djece ostavilo strašne tragove, a sad kroz ove radove vidim, što posebno raduje, da sadašnje generacije prezdravljuju”, ocijenio je Jezdimirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *