Bijeljina – Sve više proizvođača cvijeća /VIDEO/

Gradski trg u Bijeljini proteklog je vikenda bio pravi praznik za oči brojim posjetiocima. Sajam cvijeća koji je ove godine održan prvi put okupio je oko 20 izlagača iz Semberije. Juče, završnog dana sajma, proglašen je i pobjednik sa najbolje uređenim štandom.

Pero Nikolić iz Suvog polja, vlasnik Poljoprivrednog gazdinstva “Nikolić”, pobjednik sajma cvijeća za najbolje uređen štand. Sa poslom u rasadniku je krenuo prije šest godina iz hobija, a sada je to ozbiljan posao na uzgoju ukrasnog drveća i višegodišnjeg cvijeća.

Dvodnevni sajam je tokom vikenda na gradskom trgu okupio 20 semberskih uzgajivača cvijeća i ukrasnog drveća, a održana su i stručna predavanja iz ove oblasti.

Drugog dana sajma, organizovan je i obilazak proizvođača koji se bave proizvodnjom cvijeća i ukrasnog bilja. Organizatori sajma posjetili su hortikulturu “Novaković” u Trnjacima kao i rasadnik a.d komunalca.

Idealno je vrijeme da se urede dvorišta, vrtovi, bašte i balkoni. Dobro mjesto za nabavku ukrasnog bilja, uz raznolik izbor, a i povoljne cijene, je rasadnik preduzeća Komunalac.

“U bašti nade uvijek nešto cvjeta” bio je moto bijeljinskog Sajma cvijeća koji su organizovali Agrarni fond, preduzeće “Komunalac” i Poljoprivredna zadruga Donje Crnjelovo, uz pokroviteljstvo grada Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *