“Otaharin”: U posljednje tri godine više od 20 dječijih brakova /VIDEO/

Samo u posljednjih 15 dana Udruženje “Otaharin” iz Bijeljine je nadležnim institucijama prijavilo dva dječija braka. U oba slučaja djevojičice su bile mlađe od 15 godina.

Godinama se radi na inicijativi za otvaranje prihvatilišta u Bijeljini, čime bi efikasno bio riješen problem prosjačenja, ali i dječijih brakova jer bi djevojčice bile sklonjene iz porodica koje ih prodaju za novac ili iskorištavaju kao radnu snagu.

Joković je naveo i slučaj iz prošle godine, kada je u bijeljinskoj bolnici djevojčica od 13 godina rodila dijete, a da niko o tom slučaju nije obavijestio nadležne organe i pokrenuo istragu.Kako je naveo izostala je bilo kakva reakcija, a djevojčica je završila kao međunarodna žrtva trgovine ljudima.

Na otkrivanju i sprječavanju dječijih brakova, udruženje Otraharin sarađuje zajedno sa institucijama- Centrom za socijalni rad, policijom i Radnom grupom za bezbjednost djece. A u cijelu priču ubuduće će biti uključen i interpol, jer mnoge od tih djevojčica završe u inostranstvu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.