Ostaje u Radniku: Demir Peco izgubio spor

Demir Peco i dalje je fudbaler Radnika iz Bijeljine – objavio je ovaj kub na zvaničnoj fejsbuk stranici.

Komisija za status i transfer Opštinskog fudblaskog saveza Bijeljina odbacila je kao neosnovan zahtjev Demira Pece koji je tražio raskid ugovora sa FK Radnik.

Komisija se vodila činjenicama da Peco ima još uvijek važeći ugovor sa Radnikom, do kraja ove sezone, te da je neosnovan njegov zahtjev.

Da podsjetimo, Peco je ovaj zahtjev za raskid, gdje bi napustio Radnik kao slobodan igrač, podnio 13. juna, a zastupao ga je advokat Đuliman Adonis, a razlog zahtjeva je klauzula ugovora koji je Peco potpisao sa bivšim rukovodstvom kluba, tadašnjim predsjednikom Mladenom Krstajićem i direktorom Nebojšom Tomićem, a tom kaluzulom previđeno je da u slučaju da njih dvojica odu iz kluba, da je Peco slobodan igrač.

Ova klauzula nije važeca, tako da Peco ostaje igrač Radnika još godinu dana.

Podsjetimo da je mladi fudbaler počeo pripreme sa Radnikom, odradio prvi dio a pred sam polazak na Zlatibor saopštio je da ne želi da putuje na pripreme i da traži raskid. Stručni štab je odmah suspendovao Demira Pecu i ta suspenzija je još uvijek važeća.

Iz FK Radnik savjetovali su mladog fudbalera da ova klauzula nema pravno uporište, no Peco, pogrešno nasavjetovan od nekig drugih, bio je uporan a na kraju je nadležni organ presudio u korist FK Radnik.

– Peco je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nije prošao pripreme sa ekipom, iako ima važeći ugovor još godinu dana. Neko ga je pogrešno nasavjetovao, da može otići iz kluba kada ode i bivše rukovodstvo. On na osnovu toga ne može otići iz kluba i dobiti raskid ugovora. Kontaktirali i pravne službe N/FS BiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može biti vlasnik ugovora. On može biti sklopljen samo izmedju igrača i kluba te nije moguće mišljenje bilo koje treće strane. Žao nam je mladog igrača ali prekršio je klupsku disciplinu i moraće da snosi sankcije, rekao je sportski direktor FK Radnik Zoran Sofrenić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *