Oprez zbog ugaženog snijega, poledice i vjetra

U Republici Srpskoj ugaženog snijega i leda ima na gotovo svim dionicama koje vode preko prevoja i u višim predjelima, posebno u centralnim krajevima i na istoku, a u planinskim krajevima i dalje ima vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Mokro-Sokolac i dalje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Kneževo-Kotor Varoš, prevoju Banj Brdo /Bijeljina-Tuzla/, Vlasenica-Han Pijesak /prevoj Han Pogled/, Han Pijesak-Sokolac, Zvornik-Tuzla, Trnovo-Foča /prevoj Rogoj/ i Gacko-Tjentište, preko Čemernog.

U nižim predjelima saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a moguća je i poledica posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Zbog zaostalog teretnog vozila otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina /Banj Brdo/

Regionalni put Prozor-Tomislavgrad zatvoren je za saobraćaj zbog jakog vjetra i snježnih nanosa.

Jutros od 1.30 časova za sve kategorije vozila otvoren je magistralni put Glamoč-Mlinište, dok na putu Kupres-Šuica-Livno za sada mogu saobraćati samo putnička vozila.

Za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima Sarajevo-Tuzla /Nišići i Karaula/, Glamoč-Mlinište i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje /Makljen/.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Federacije BiH.

Udari vjetra posebno su jaki u južnim i jugozapadnim krajevima

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce vozila se zbog radova propuštaju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *