Opozicija za nedjelju najavila novi mirni protest u Banjaluci

Predstavnici opozicionih partija najavili su danas da će novi mirni protestni skup biti održan u nedjelju, 9. oktobra, u Banjaluci, zbog sumnji u određene nepravilnosti prilikom procesa brojanja glasova.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je novinarima u Banjaluci da će ovaj skup biti identičan jučerašnjem – okupljanje u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović, a zatim šetnja do Trga Krajine gdje će se okupljenima obratiti predstavnici opozicije.

Ona je navela da protesti predstavljaju način da se kaže da opozicija neće odustati od toga da dokaže svoje sumnje u vezi sa, kako tvrdi, prekrajanjem izborne volje građana.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović rekao je da Centralna izborna komisija /CIK/ BiH treba da završi proces prebrojavanja glasova i da bi nakon toga trebao utvrditi stanje u zapečaćenim vrećama sa zapisnicima biračkih odbora.

On je ujedno najavio i nastavak mirnih protestnih skupova.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je sinoćnji protestni skup održan u Banjaluci prošao bez ijednog problema i najmanjeg incidenta i da je sa njega poslata poruka da nema odustajanja od namjere da se izvrši ponovno prebrojavanje glasova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *