Opozicija: Tražićemo ponovno brojanje glasova, u četvrtak protestna šetnja

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović izjavio je danas da će opozicija iz Republike Srpske zatražiti od Centralne izborne komisije /CIK/ BiH ponovno brojanje glasova za predsjednika Srpske, Narodnu skupštinu Srpske i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u cijeloj Srpskoj zbog, kako je naveo, sumnje u proces brojanja. 

“Opravdano sumnjamo da se zapisnici ne slažu sa izvornim materijalom u vrećama. Imamo niz dokaza za to”, rekao je Radović na konferenciji za novinare u Banjaluci, tvrdeći da su, kako kaže, zapisnici prepravljani i da je upitan proces brojanja glasova. 

Radović je ocijenio da je proces glasanja na proteklim izborima prošao dostojanstveno, osim incidenata u Doboju i Zvorniku. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović najavio je da će predstavnici opozicije sutra u Sarajevu u 15.00 časova predati CIK-u prigovore i zahtjev za ponovno brojanje na svim biračkim mjestima za nivo predsjednika Srpske. 

On je za četvrtak, 6. oktobar, u 18.00 časova najavio proteste u Parku “Dr Mladen Stojanović”, odakle će krenuti u mirnu šetnju do Trga Krajine, gdje je u 19.00 časova predviđeno obraćanje. 

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da neće odustati i da će se ići do kraja da se, kako je navela, ispoštuje volja naroda. 

“Ići ćemo svim pravnim mehanizmima prema svim institucijama”, naglasila je Trivićeva. 

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević rekao je da će se ići do kraja u dokazivanju krivičnih odgovornosti svih koji su kršili propise. 

Milan Savanović sa Liste “Za pravdu i red” tvrdi da, kako kaže, krađa izbora neće proći. 

(foto: SDS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *