Opadaju vodostaji većih rijeka osim Save

Na svim vodomjernim stanicama u Republici Srpskoj zabilježeno je opadanje vodostaja većih rijeka, osim na rijeci Savi gdje se bilježi porast vodostaja i dostizanje kota redovne odbrane od poplava na području Dubičke ravni i u Semberiji, saopšteno je iz Javne ustanove “Vode Srpske”.

Tokom noći ukinuta je mjera vanredne odbrane od poplava na području Semberije pošto je vodostaj Drine na mjernoj stanici Radalj u Srbiji opao ispod kote redovne odbrane od poplava, na 415 centimetara u 21.00 časova sinoć.

Na snazi su mjere redovne odbrane od poplava za područje Dubičke ravni koje su proglašene juče popodne pri vodostaju Save od 800 centimetara na vodomjernoj stanici Jasenovac u Hrvatskoj, sa tendencijom daljeg rasta.

Na snazi su i mjere redovne odbrane od poplava za poplavno područje Semberije, sektori jedan, dva i tri, koje su proglašene sinoć pri vodostaju Save od 652 centimetra na vodomjernoj stanici Rača, sa tendencijom daljeg rasta.

Stanje vodostaja jutros u 9.00 na Drina na vodomjernoj stanici Radalj je 430 centimetara, na Ustavi Janja u 7.00 časova 510 centimetara i u opadanju, na rijeci Savi u Rači u 7.00 časova 681 centimetar i u porastu je.

Vodostaj Save kod Jasenovca u 6.00 časova bio je 818 centimetara i u porastu je.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *