Milovanović: Redovna odbrana od poplava na Drini i Savi

U Semberiji je uvedena redovna odbrana od poplava za rijeku Savu, čiji vodostaj blago raste, dok je Drina u blagom opadanju, pa je ukinuta vanredna i na snazi je redovna odbrana od poplava, rekao je Srni direktor “Voda Srpske” Miroslav Milovanović.

“Za rijeku Savu uvedena je redovna odbrana od poplava, vodostaj blago raste, nema veliku tendenciju rasta i ne očekuju se nikakvi problemi”, naveo je Milovanović.

On kaže da su institucije u Republici Srpskoj u situaciji velikih padavina odreagovale na vrijeme i da je sve na putu da se dobro završi.

“Koordinacija je bila nikad bolja nego ovog puta, sa hidroelektranama apsolutna, naša hidroelekrana `Višegrad` je odlično odradila svoj posao i komunicirala sa ostalim hidroelektranama”, ocijenio je Milovanović.

Iako će vodostaj Save nastaviti da raste u narednim danima, Milovanović ne vjeruje da će doći do kote vanredne odbrane od poplava.

“I ako dođe, nećemo imati velike probleme, bar na osnovu današnjih kratkoročnih i dugoročnih hidrometeoroloških najava”, zaključio je Milovanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *