Okrugli sto o zapošljavanju žena sa invaliditetom

Učesnici okruglog stola o zapošljavanju žena sa invaliditetom u Bijeljini “Ovdje sam – vidljiva i ponosna”, koji je organizovala Koalicija udruženja osoba sa invaliditetom “Kolosi”, istakli su da očekuju podršku društva.

“Ja sam osoba sa invaliditetom od rođenja, majka sam troje djece koje školujem, nisam zaposlena, na evidenciji nezaposlenih sam 19 godina i svaki bi mi posao mnogo značio”, rekla je novinarima Svjetlana Špirić.

Koordinator trogodišnjeg projekta “Ovdje sam – vidljiva i ponosna” Milorad Jović rekao je novinarima da aktivnosti finansira Ambasada Švedske u BiH s ciljem da se osnaže žene sa invaliditetom koje nisu aktivne u udruženjima.

“Želimo da ih osnažimo psihološki da se priključe udruženjima žena sa invaliditetom, da im izradimo biografije kako bi mogle da konkurišu za posao, da pomognemo po pitanju zdravstva i mogućnosti odlaska u banjsku rehabilitaciju”, naveo je Jović.

Prema njegovim riječima, Koalicija “Kolosi” kroz 12 udruženja osoba sa invaliditetom radi sa 2.100 članova, a od toga su više od 60 odsto žene sa invaliditetom.

Ljubiša Stanišić je u ime gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti rekao da je u toku javni poziv za zapošljavanje marginalizovanih grupa, gdje pripadaju i žene sa invaliditetom, za šta su lokalna zajednica i organizacija “Karitas” iz Švajcarske obezbijedili po 50.000 KM.

“Veliki broj privrednih subjekata iz Bijeljine iskazao je interes za zapošljavanje marginalizovanih grupa”, istakao je Stanišić i dodao da će grad sufinansirati plate zaposlenih.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *