Oduzeti dijelovi za kamione i automobile vrijednosti od 145.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH, u operativnoj akciji kodnog naziva “Daf”, oduzeli su dijelove za kamione i automobile, vrijednosti od 145.000 KM.

Ovlašteni službenici Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli predmete od fizičkog lica za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija, saopšteno je iz UIO.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenog fizičkog lica, provjerili su promet i porijeklo robe na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija, a riječ je o farovima za kamione, elektronici za kamione, filterima, raznim dijelovima za teretna motorna vozila.

Ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla su prilikom detaljnih pregleda uz upotrebu specijalističke opreme na Carinskoj ispostavi Tuzla i Graničnom prelazu Karakaj pronašli neprijavljenu robu – dijelove za automobile, motorke, trimere, raznu opremu, gdje su pravna i fizička lica namjeravala proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih dažbina.

UIO BiH pozvala je građane da na otvorenu liniju 080/020-607 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda, a svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *