Oduzeta krijumčarena roba vrijednosti 78.300 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su u akciji “Skok” na graničnom prelazu Rača veću količinu krijumčarenih cigareta i druge robe u vrijednosti od 78.300 KM.

U navedenoj akciji službenici Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja, iz regionalnog centra UIO u Tuzli, izvršili su detaljan pregled i pretres hladnjače, a sve u skladu sa instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH, saopšteno je iz UIO BiH.

– Pored redovne pošiljke gdje je bilo prijavljeno povrće, pronađena je skrivena i krijumčarena roba. Pronađena je veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda, 10.000 paklica cigareta – navodi se u saopštenju.

Pronađeno je i 5.014 komada različite robe, novčanika, parfema i fotografske opreme.

Protiv osumnjičene osobe Tužilaštvu BiH biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje.

U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti službenici UIO BiH su koristili specijalizovanu opremu i vozila koje je UIO donirala Američka ambasada. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *