Oduzet duvan i duvanske prerađevine u vrijednosti od 288.750 KM

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ oduzela je u nekoliko akcija veću količinu duvana, duvanskih prerađevina i opreme, vrijednosti 288.750 KM.

Kod više fizičkih lica na području Banjaluke pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 27.283 paklice cigareta i 350,7 kilograma rezanog duvana, kao i mašina za punjenje cigareta, saopšteno je iz UIO BIH.

Oduzeti duvan i cigarete nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO, a ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 232.000 KM.

Riječ je o akciji “King” usmjerenoj na sprečavanje nezakonitosti u prodaji akciznih proizvoda u kojoj su učestvovali službenici UIO iz svih regionalnih centara u saradnji sa pripadnicima Sipe.

Takođe, postupajući u okviru prethodno pribavljenih obavještajnih saznanja kao i prijava građana, službenici UIO iz svih regionalnih centara izvršili su operativne provjere na području Banjaluke, Trebinja, Zenice i Tuzle i tom prilikom je više lokacija kod većeg broja fizičkih lica pronađeno 132,5 kilograma rezanog duvana, 4.971 paklica cigareta i 3.840 komada ručno motanih cigareta.

Ova roba nije bila na propisan način obilježena akciznim markicama, a njena vrijednost se procjenjuje na 56.750 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *