Gradsko zanatsko-preduzetničko udruženje “Preduzetnik” proslavilo Spasovdan /VIDEO/

Članovi bijeljinskog Udruženja  „Preduzetnik“  obilježili su danas  krsnu slavu Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan. Ovogodišnju slavu uprkos pandemiji dočekali su sa boljim rezultatima i povoljnijim poslovnim okruženjem.

Zanatsko preduzetničko udruženje  “Preduzetnik” njeguje tradiciju zanatstva i preduzetništva u Semberiji već 113 godina. Da su građani sve više zainteresovani za pokretanje sopstvenog biznisa u oblasti preduzetništva  pokazuje i zvanična statistika.

Zanatstvo je nakon dužeg niza godina preuzelo primat nad trgovinskim radnjama u Bijeljini. Svoju budućnost u ovom sektoru vide mnogi bijeljinci.

Kum slave gradonačelnik Bijeljine ističe da će gradska uprava kroz određene mjere,  pomoći najugroženijim  privrednicima da saniraju posljedice virusa korona. Planirano je da se obezbijedi oko 200.000 KM  u Odjeljenju za privredu za oko 500 privrednika koji su pretrpjeli najveće gubitke.

Sinergija lokalne i republičke vlasti te  podsticajnih sredstava od strane Zavoda za zapošljavanje ali i Grada Bijeljina doveli su do jačanja preduzetništva u Semberiji   uprkos pandemiji virusa korona, kažu u Udruženju “Preduzetnik”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *