Održana javna rasprava o dva prostorno planska dokumenta /VIDEO/

Odjeljenje za prostorno uređenje organizovalo je danas javnu raspravu  o Nacrtima regulacionih planova „Industrijska zona 4“ i „Agro-tržni centar“. Nacrt reguloacionih planova bio je na javnom izlaganju mjesec dana, a na oba plana uloženo je po pet primjedbi građana i privrednih subjekata, od čega je uvaženo 90 odsto njih, kažu u Direkciji za izgradnju i razvoj grada, koja je i nosilac izrade ova dva planska dokumenta.

Nacrtom Repulacionog plana “Agro-tržni centar” predviđeno je stvaranje boljih uslova i mogućnosti za proširenje kapaciteta postojećih privrednih subjekata i dalji privredni razvoj, te otvaranje novih radnih mjesta, ističu u bijeljinskoj Gradskoj upravi. Na javnoj raspravi o nacrtu ovog regulacionog plana predočena je i inicijativa za njegovu izmjenu koju su predočili predstavnici preduzeća “Grad”.

Nacrtom regulacionog plana “Industrijska zona 4” obuhvaćena je veoma atraktivna lokacija u neposrednoj blizini priključka na buduću trasu auto-puta,  što će umnogome ubrzati razvoj privrede u ovom kraju, ističu u Gradskoj upravi. U gradskom resornom odjeljenju napominju da su za ulaganja u poslovne zone uglavnom zainteresovani domaći privrednici iz sektora građevinarstva, te trgovine robom, koji u ovom gradu plaćaju porez. Veoma je bitno dodaju što su u postupku donošenja ova dva prostorno- planska dokumenta omogućili maksimalnu komunikaciju, umreženost i involviranost sa predstavnicima javnih preduzeća i institucija.

Nosilac izrade ova dva planska dokumenta je Direkcije za izgradnju i razvoj grada Bijeljina. Radi se kažu o dvije poslovne zone u sjeverozapadnom dijelu urbanog područja grada, koje su podijeljene gradskom saobraćajnicom, odnosno ulicom Stefana Dečanskog.

Većina predloženih regulacionih planova koji su ranije upućeni u skupštinsku proceduru, nije usvojena, izjavio je danas gradonačelnik Bijeljine. Da je jako važno da ova dva prostorno – planska dokumenta podrži Skupština Grada, naglašava rukovodilac Odjeljenja za prostorno uređenje.

Javne rasprave uz razmatranje svih primjedbi i sugestija imaju za cilj da se dođe do što kvalitetnijih rješanja kada je riječ o nacrtima ovih regulacionih planova, koji će kako je rečeno biti upućeni u skupštinsku proceduru.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *