Održana četvrta izvještajna Skupština Bokserskog saveza BiH /VIDEO/

Redovna četvrta izvještajna Skupština Bokserskog saveza BiH održana je za vikend u CZK u Bijeljini na kojoj je prezentovan izveštaj o radu za 2019  godinu, kao i nacrt plana i programa za period pred nama. Skupštini su prisustvovali delegati svih bokserskih klubova iz BiH.

Darko Tomić predsjednik Skuštine Bokserskog saveza BiH rekao je da je četvrta skupština trebala biti održana početkom ove godine ali da je pandemija korona virusa pomjerila ili otkazala većinu aktivnosti iz svijeta boksa.

Račun Bokserskog saveza je bio u blokadi preko 10 godina zbog čeka je stagnirao ovaj sport na našim prostorima. Sad kad je račun odblokiran, od novog saziva Skupštine očekuje da krene punom parom sa radom na oporavku i promociji ovog sporta istakao je Enes Peštek predjsednik UO Bokserskog saveza BiH.

Već u oktobru počinju prvenstva za sve uzraste  ali ono što privlači najviše pažnje jeste juniorsko evropsko prvenstvo koje će se odžati u Crnoj Gori u novembru ističe Peštek.

Predsjednik bokserskog saveza RS, Milenko Tomić akcenat je stavio na kvalifikacije za olimpijske igre koje su prekinute zbog korona virusa a trebale su biti održane u Parizu i Londonu uz nadu da bi se naši borci mogli plasirati na najveće svjetsko sportsko takmičenje.

Bokserima iz Bijeljine uspjelo je da sedam puta zaredom budu šampioni Premijer lige, a zatim i šampioni Regionalne lige a nerijetko borci Radnika činili i 50 % reprezentacije BiH. Dobra koordinacija izmedju klubova i bokserskog saveza je ključna za ostvarivanje zapaženih rezultata na velikim takmičenjima za kraj ističe Tomić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *