Uređenje kanala “Dašnica” u završnoj fazi /VIDEO/

Radovi na uređenju kanala Dašnica  počeli su  u junu 2018. godine i projekat bi u potpunosti trebalo da bude završen do kraja  septembra ove godine. Novo gradsko šetalište i 27 galerija uljepšavaju murali i citati istaknutih pjesnika i književnika. Za oslikavanje murala u Bijeljini zadužen je umjetnik iz Doboja , Deni Božić koji se u ovom poslu dokazao već u nekoliko gradova Srpske i Bosne i Hercegovine.

Građani Bijeljine dobili su novo mjesto za šetnju i rekreaciju. Uređenje kanala “Dašnica ” je u završnoj fazi i trenutno se radi na oslikavanju galerija koje se nalaze duž šetališta.  U gradskoj upravi kažu da su do ove ideje došli uz pomoć sugrađana , koji su anketiranjem izrazili želju da se na gradsko šetalište unesu boje putem oslikavanja murala.

U okviru faze uređenja šetališta i galerija na kanalu radi se oslikavanje murala.

Predviđeno je da ovi radovi budu završeni do kraja mjeseca.

Za oslikavanje murala u Bijeljini zadužen je umjetnik iz Doboja , Deni Božić koji se u ovom poslu dokazao već u nekoliko gradova Srpske i Bosne i Hercegovine.

Pored murala na gradskom šetalištu sugrađani mogu da pročitaju i zanimljive poruke odnosno citate velikih pisaca.

Radovi na uređenju kanala Dašnica su počeli u junu 2018. godine i projekat bi u potpunosti trebalo da bude završen do septembra ove godine.U okviru ovog projekta, na obje obale kanala Dašnica biće izgrađeno oko četiri kilometra pješačkih, rekreativnih i biciklističkih staza sa galerijama, rasvjetom i ostalim pratećim sadržajima, kao i oko 960 metara kanalizacione mreže.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *