Održan okrugli sto o temi “Zagovaranje za ženska prava” /VIDEO/

U okviru projekta “Zagovaranje za ženska prava” koji realizuju Fondacija “Cure” i Fondacija za osnaživanje žena iz Sarajeva uz finansijsku podršku EU,  u Bijeljini je danas održan okrugli sto o ženskim pravima u sklopu kampanje 16 dana altivizma protiv rodno zasnovanog nasilja. Bijeljina je kako je rečeno jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH koja kroz brojne aktivnosti i projekte podržava žene Romkinje.

Udruženje Cure u proteklom periodu aktivno je sarađivalo sa Udruženjem žena “Romkinja” iz Bijeljine na izradi dokumenata kojima će biti definisani koraci kojima bi bio unapređen položaj marginalizovanih grupa u BiH.

Na okruglom stolu u čiji su rad bili uključeni predstavnici svih nadležnih institucija u Bijeljini riječi je bilo i o zdravstvenoj zaštiti marginalizovanih grupa. U Udruženju žena Romkinja ističu da su ranije u saradnji sa bijeljinskim Domom zdravlja organizovani besplatni preventivni pregledi za žene romske populacije, što je za njih kako ističu bilo veoma značajno.

Danas je predstavljen i izvještaj koji je Udruženje “Otaharin” radilo u proteklom periodu sa još šest partnerskih organizacija u BiH.

Ovaj okrugli sto organizovan je u sklopu Kampanje 16 Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *