Bezbjednosna situacija na području PU Bijeljina zadovoljavajuća /VIDEO/

Ukupna bezbjednosna situacija na području PU Bijeljina je  zadovoljavajuća, kažu nadležni. U oktobru je evidentirano smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za oko devet odsto, te smanjenje za oko 22 odsto broja krivičnih djela opšteg kriminaliteta, rekao je načelnik ove uprave Stjepan Terzić.

Imovinska krivična djela u oktobru u padu su  za 17 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok nisu zabilježena razbojnička djela. Broj krivičnih djela protiv života i tijela manji je za 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine kažu u bijeljinskoj policiji.

U Bijeljini u međuvremenu više krivičnih djela tokom novembra mjeseca. Bijeljinska policija uhapsila je ženu čiji su inicijali J.L. iz Bijeljine zbog pokušaja ubistva nevjenčanog supruga, koji ju je prethodno fizički napao. A Okružni sud u Bijeljini odredio je pritvor muškarcu čiji su inicijali B.M. zbog sumnje da je sa više uboda nožem pokušao da ubije petnaestogodišnjaka u Patkovači.

Policija je izvršila pretres službenih prostorija preduzeća “Eko-dep” , ali i još nekoliko pravnih lica sa područja Bijeljine  i Dvorova po prijavi gradonačelnika, potvrđeno je u PU Bijeljina. Rekli su da je istraga u toku.

U oktobru je  evidentirano 35 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je smanjenje za 29 odsto u odnosu na godinu ranije , a najveći broj prekršaja  izvršen je od jednog lica, u 27 slučajeva.

Evidentirano  je 17 ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla bez identifikacionih dokumenata a najveći broj migranata je iz Pakistana.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja u Sektoru policije Radenko Knežević istakao je da je stanje u oblasti saobraćaja u oktobru zadovoljavajuće, navodeći da je zabilježeno 100 saobraćajnih nezgoda, što je za 4,8 odsto manje nego u oktobru prošle godine.

Policijska uprava Bijeljina apeluje da svi vozači poštuju saobraćajne propise i pravila jer se odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosi bezbjednosti svih učesnika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *