Kod „Točka“ se opet krčkao kotlić /VIDEO/

U Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine organizovana je tokom vikenda tradicionalna manifestacija “Kotlić kod Točka”. Ove je godine zbog aktuelnih epidemioloških mjera okupila 20 ekipa koje su se nadmetale u pripremanju najboljeg kotlića. U Semberiju su ovim povodom stigli i gosti iz susjedne Srbije i okruženja, a događaj je upotpunilo dobro druženje.

Milan Gvozdenović je na ovu manidestaciju u Gornji Dragaljevac došao iz Inđije. Bio je kaže na ovom mjestu već dva puta, pa kako ocjenjuje, ove je godine bolje uz više ljudi nego što je to bilo 2019. Pripremao je Milan sa svojom takmičarskom ekipom i kotlić, a od prvog mjesta bitnije je kaže on dobro druženje.

A među takmičarskim ekipama i domaćini Semberci. Nadaleko je poznato kažu oni iz Dvorova, da najbolji gulaš i kotlić pripremaju lovci.

“Kotlić kod Točka” manifestacija je koja brižljivo čuva tradiciju semberskih sela uz druženje i bogato gastronomsko iskustvo.

Važno je kažu učesnici da se tradicija prenosi s koljena na koljeno, a da je zaista tako potvrđuje i prisustvo najmlađih.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, ove je godine broj ekipa ograničen na 20.

Manifestacija “Kotlić kod Točka” organizovana je po šesti put, zbog pandemije virusa korona prošle godine okupljanja u Gornjem Dragaljevcu ovim povodom nije bilo.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *