Određeni domovi zdravlja da pređu na trezorski način poslovanja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da postoji namjera da se u ovoj godini omogući da određeni domovi zdravlja pređu na trezorski način poslovanja u okviru lokalne zajednice, uz istovremeno izmirenje njihovih dugovanja za poreze i doprinose, na čemu radi Vlada Republike Srpske, a što će značajno olakšati i njihovo poslovanje.

Šeranić je održao danas u Banjaluci radni sastanak sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske na kojem je razgovarano i o funkcionisanju javnih zdravstvenih ustanova i organizaciji rada, posebno na nivou primarne zdravstvene zaštite i lokalnih zajednica, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je upoznao sagovornike o naporima i aktivnostima koje se sprovode u okviru Ministarstva i zdravstvenog sistema sa ciljem iznalaženja dugoročnih rješenja za stabilnost zdravstvenog sistema, kao i ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih, uz uvažavanje socijalnih partnera.

Na sastanku je razgovorano i o kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite pacijentima, sa naglaskom na potrebe i mogućnosti za jačanje kompetencija zaposlenih i time cjelokupnog sistema, te su predstavnici sindikata iznijeli svoja zapažanja iz prakse.

Konstatovano je da je saradnja svih aktera, a posebno sindikalnih organizacije, od izuzetne važnosti kada je riječ o iznalaženju modela za unapređenje rada ustanova, a time i zdravstvene zaštite građana.

Predstavnici sindikata ministru su predočili informacije kojima raspolažu, kao i stavove zaposlenih, dodaje se u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *