Apel gradonačelniku da započne proceduru raspodjele sredstava sportskim klubovima

Savjet za sport grada Bijeljina apelovao je da gradonačelnik Ljubiša Petrović odobri klubovima sredstva koja su im neophodna za funkcionisanje.

“Skupština grada Bijeljina je amandmanom na budžet grada za 2024. povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose oko 1.600.000 KM, što je značajno uvećanje koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u gradu”, saopšteno je iz Savjeta za sport.

Sa druge strane, navode iz Savjeta, gradonačelnik koji je u potpunosti nadležan za izvršenje budžeta, već 45 dana ne dozvoljava da se ovo pitanje realizuje, te da klubovi dobiju prijeko potrebna sredstva neophodna za funkcionisanje.

Iz Savjeta za sport podsjećaju da Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom, po Pravilniku o raspodjeli sredstava, ima samo jednu obavezu kada je u pitanju sport i raspodjela sredstava za sport, a to je da pripremi dokument “Procenti po sportovima”, odnosno rasporedi koliko koji sport procentualno dobija sredstava od ukupnog budžeta za sport, a Savjet za sport ta sredstva raspodjeljuje sportskim klubovima u okviru tih procenata.

“Naglašavamo da Gradska uprava još uvijek nije dostavila taj dokument Savjetu za sport, kako bi Savjet odradio svoj dio posla i klubovi mogli da nastave normalno funkcionisanje”, navedeno je u saopštenju.

Iz Savjeta za sport apeluju da Gradska uprava i gradonačelnik svoj dio posla odrade u najkraćem mogućem roku, jer su klubovi u Semberiji u velikim problemima, svoju posljednju tranšu su dobili davno, a sportska sezona u većini sportova je u punom jeku, jer se sportska i kalendarska godina obično ne poklapaju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *