Određen pritvor Savčiću, advokat najavio žalbu /VIDEO/

Sud BiH odredio je pritvor generalu Milomiru Savčića zbog kršenja mjera zabrane, izjavio je Srni Savčićev advokat Miodrag Stojanović, koji je najavio žalbu na ovu odluku.

On je rekao da još nije dobio sudsko rješenje i da ne zna šta je u njemu navedeno, ali da će svakako u roku od tri dana uložiti žalbu.

„Žalba, u principu, ne zadržava izvršenje”, rekao je Stojanović.

Sud BiH odredio je pritvor na prijedlog Tužilaštva BiH.

Tužilac BiH Ibro Bulić je tokom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mjere zabrane i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. jula u vezi sa proglšavanjem Dana žalosti i 23. jula o nametnutim dopunama Krivičnog zakona BiH.

Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mjere zabrane i kada je govorio o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televizju Republike Srpske 23. jula, kao i izvjavom za Televiziju “K 3” 27. jula.

Advokat Miodrag Stojanović, branilac generala Milomira Savčića, izjavio je ranije danas da Tužilaštvo BiH na današnjem ročištu nije navelo činjenice prema kojima je general Savčić prekršio mjere zabrane.

Stojanović je ocijenio konfuznim prijedlog Tužilaštva BiH za određivanjem pritvora generalu Savčiću zbog njegovih istupa u javnosti kojima je navodno prekršio mjere zabrane.

“Podnesak Tužilaštva je konfuzan, jer je došlo do primjene Krivičnog zakona kojim je zabranjeno negiranje genocida, više nego što je bilo riječ o kršenju mjera zabrane”, rekao je Stojanović novinarima u Sarajevu nakon ročišta u Sudu BiH.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *