Odlučeno – Egzit od 13. do 16. avgusta

Potvrđeno je da će se muzički festival na Petrovaradinskoj tvrđavi održati od 13. do 16. avgusta. Kapacitet festivala biće prepolovljen od uobičajnih 55.000 posjetilaca po danu, a ponovna prodaja karata počinje od 1. juna.

Nakon što se epidemija završila u većini balkanskih zemalja, predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić po preporuci Kriznog štaba zamolila je „Egzit“ da se ne otkaže, već pomjeri na kasniji ljetnji termin.

Nakon dodatnih konsultacija, i zvanično su određeni novi datumi za obilježavanje 20 godina jednog od vodećih festivala svijeta i „Egzit“ će se i definitivno održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

„Egzitov“ tim najavljuje i da će se ovogodišnje izdanje organizovati u bliskoj saradnji sa nacionalanim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mjera biće i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu.

Biće zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smješteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mjesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine „Egzit“ legendarnim u svjetskim okvirima, kao što su centralna Glavna bina, kolosalna Dens arena i kultna Nou slip bina, ali i još neke manje zone, ovog ljeta zajedno činiti svjetsku prestonicu muzike.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato već u narednim danima.

Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog ljeta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mjesecima, „Egzit“ vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa obožavaocima uživo.

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *