“Ekološkom kulturom gradimo održivu budućnost” /VIDEO/

U Bijeljini je danas biti održana konferencija o rezultatima projekta pod nazivom “Ekološkom kulturom gradimo održivu budućnost”, koji realizuje Ekološko udruženje “Eko-put” u saradnji sa Udruženjem građana  Renesansa. Realizacija projekta počela je u septembru prošle godine i traje do kraja ovog mjeseca.

Na završnoj konferenciji  predstavljeni su  rezultati aktivnosti, anketna istraživanja i moguća rješenja u okviru u okviru projekta “Ekološkom kulturom gradimo održivu budućnost”čiji je cilj podizanje svijesti o ekološkoj kulturi življenja i održivom ekološkom razvoju lokalne zajednice.

Ona je naglasila da se ovom konferencijom nastoji skrenuti pažnja javnosti Bijeljine o štetnim uticajima koje izaziva gubitak biodiverziteta usljed devastacije i degradacije prirode i životne sredine. Kaže da ekološka kultura u Semberiji nije na zavidnom nivou. 

Ona je još jednom ukazala da u Bijeljini nema dovoljno zelenih površina koje su se izgubile usljed povećane gradnje stambenih objekata. Koliko je građanima priroda neophodna za život pokazala je i situacija  tokom pandemije virusa korona .

Projekat pod nazivom “Ekološkom kulturom gradimo održivu budućnost” realizuje se  u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu koji finansira EU, a realizuje UNDP.

Realizacija projekta počela je u septembru prošle godine i traje do kraja ovog mjeseca.

Vrijednost projekta je blizu 20.000 maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *