Šeranić ugasio svaku nadu za nastavak Premijer lige!

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je danas kako se fudbalska sezona u BiH vjerovatno neće nastaviti.

On je u razgovoru za portal Mondo potvrdio raniju preporuku da prije 1. jula ne bismo trebali razmišljati o nastavku sezone.

“Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih takmičenja – mi smo išli prema preporuci ministarstvu sporta – da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. jula. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali”, izjavio je Šeranić za Mondo i dodao je:

“Ja ne ulazim u organizaciju i ostale stvari. Govorim sa aspekta javnog zdravstva. Ako treba nešto drugo da se uradi i sačini, stav o tome će morati dati ministarstvo sporta. Nedavno ste imali slučaj da je u Bolonji zaraženo sedam igrača i šta sad? Šta ćemo ako krene neko profesionalno takmičenje u junu ili julu i desi se da imamo zarazu u nekom fudalskom klubu? Taj klub bi morao da prekine igrati utakmice na sedam ili 14 dana i da svi idu u karantin i šta ćemo onda? Opet će pitati javno zdravstvo šta sad da radimo? To su vrlo teške odluke”.

Ova izjava Šeranića jasan je dokaz da se Premijer liga Bosne i Hercegovine neće nastaviti i da bi se klubovi uveliko trebali spremati za narednu sezonu.

Vrijeme je i da Fudbalski savez BiH konačno donese odluku, odnosno da s obzirom na stav Ministarstva zdravstva RS proglasi kraj prvenstva, kako bi i klubovima omogućili da se što bolje spreme za novu sezonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *