Odjeljenje za inspekcijske poslove: Prebačen plan rada /VIDEO/

10 Gradskih  inspekcija  u Bijeljini angažovano je tokom pandemije virusa korona na praćenju  i sprovođenju mjera koje je donio Republički i gradski štab za vanredne situacije. Paralelno sa ovim poslovima inpekcija je radila i redovne poslove iz svoje nadležnosti. Tokom prvih pola godina prebačen je plan rada za 523 kontrole.

Gradsko Odjeljenje za inspekcijske poslove tokom prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo je zapažene rezultate uprkos  vanrednom radu tokom pandemije virusa korona.

Višegodišnji trend u povećanju broja izvršen kontrola nastavljen je i tokom ove godine. Tokom prvih pola godina prebačen je plan rada za 523 kontrole, a godinu planiraju da završe sa oko 7.000 obavljenih kontrola.

Iz Odjeljenja  za inspekcijske poslove Grada Bijeljina podsjećaju  vlasnike i korisnike poljoprivrednog obradivog i neobradivog zemljišta, da su na osnovu Odluke o mjerama sprječavanja širenja  obavezni da uklanjanjaju  i uništavaju  ambroziju.

Navedenom Odlukom predviđene su i novčane kazne u iznosu od 150  do 2.000  KM za subjekte koji ne preduzimaju mjere na suzbijanju i uništavanju ambrozije.

Takođe, upozoravaju se i poljoprivredni proizvođači da ne vrše spaljivanje žetvenih i drugih  ostataka na poljoprivrednom zemljištu.

Za nepoštovanje ove doluke predviđene su novčane kazne za fizička lica od 100 – 1000 KM, za pravna lica od 1000 – 7000 KM i za odgovorno lice u pravnom licu od 200 – 1800 KM.

O ovim ali i drugim temama opširnije gledajte u emisiji Panorama u nedjelju 9.avgusta  od 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *