Odgovor Saveza: “Olimpik nije ispunio svoje obaveze i nastupila je suspenzija”

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je odgovorio na saopštenju Olimpika, a u njemu se navodi da sarajevski klub nije ispunio predviđene obaveze.

FK „Olimpik“ je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije. Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK „Olimpik“ nije izvršio uplatu igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu – navodi se u saopštenju saveza.

U savezu su naveli da Olimpiju prijeti seoba u najniži rang.

– Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

– Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom  i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH. Ovim činom FK „Olimpik“ je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK „Olimpik“ – stoji u saopštenju.

(SrpskaInfo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.