Kajaoko Jamasaki na promociji časopisa “Bokatin Dijak” u Loparama

Promocija tri broja časopisa „Bokatin Dijak“ u Centru za kulturu Lopare protekla je u znaku Kajaoko Jamasaki, pjesnikinje i književnog prevodioca koja je rođena u Kanazavi, Japan, a živi u Beogradu gdje radi kao profesor japanologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Pjesnikinja je izrazila zadovoljstvo pozivom uredništva da bude gost na promociji časopisa.

„Za vrijeme korone mi nismo mogli da se družimo i putujemo i otkako je uvedeno vanredno stanje, na globalnom nivou, ovo mi je prvo putovanje van Beograda“, rekla je Kajaoko Jamasaki.

Ona je istakla da je časopis veoma cijenjen u knjižnjvnim krugovima i da Slobodan Jović i Marko Tomić u sve to ulažu mnogo energije.

Iz zbirke „Svetlosna obala“ pjesnikinja je čitala svoju poeziju,

„Predstavili smo svesku petnaest, šesnaest i sedamnaest časopisa Bokatin Dijak“, rekao nam je glavni i odgovorni urednik Slobodan Jović.

On je naveo da su ti brojevi časopisa izašli za vrijeme pandemije korona virusa, a zatim je predstavio i rubrike časopisa jezik, književnost, duhovnost, prevedena književnost, likovna umjetnost, zapisi i arhiv.

„U suštini mi smo radili podjednakim tempom isto kao i do sada“, dodao je Jović.

„Posle duže pauze uspjeli smo da napravimo jednu promociju“, rekao je Marko Tomić, urednik rubrike duhovnost časopisa Bokatin Dijak.

On je naveo da su u rubrici duhovnost objavljena tri teksta u tri broja koja su promovisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.