Odbrana generala Savčića uložila žalbu

Advokat Miodrag Stojanović potvrdio je Srni da je danas uložio žalbu na rješenje Suda BiH kojim je određen pritvor njegovom branjeniku generalu Milomiru Savčiću zbog kršenja mjera zabrane.

Stojanović je rekao da je uložio žalbu zbog bitnih povreda odredaba postupka i pogrešne primjene materijalnog prava, ukazujući da nema kršenja mjera.

“Žalbu sam predao tražeći od Suda da je uvaži i Savčiću ukine pritvor”, rekao je Stojanović.

On očekuje da će odluka po ovoj žalbi biti donesena najkasnije do kraja iduće sedmice.

Stojanović je rekao da nije bio u prilici da se čuje sa Savčićem i da ne zna gdje se on nalazi, te da je upoznat da je Sud za njim raspisao centralnu Interpolovu potjernicu.

Sud BiH je u ponedjeljak, 9. avgusta, na prijedlog Tužilaštva BiH, odredio pritvor generalu Savčiću zbog, kako je navedeno, kršenja mjera zabrane.

Generalu Savčiću pritvor je određen zbog bojazni da će “uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače”.

Mjera pritvora po ovom rješenju može trajati najduže tri godine računajući od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 13. januara 2023. godine ili do drugačije odluke Suda.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *