Odbor za socijalnu politiku za zajedničko rješavanje socijalne problematike /VIDEO/

Osnivanje Odbora za socijalnu politiku Saveza opština i gradova Republike Srpske trebalo bi da doprinese zajedničkom rješavanju socijalne problematike na republičkom i na lokalnom nivou, rečeno je danas u Bijeljini na sastanku ovog Odbora koji čine predstavnici 25 jedinica loklane samouprave.

Socijalna zaštita je zajednička nadležnost i briga i loklanih zajednica i republičkih institucija sve da bi korisnicima bilo što bolje, da se njihova prava ostvare u punom kapacitet i da im se pruže adekvatne usluge, poručeno je sa satanka Odbora za socijalnu politiku Saveza opština i gradova Srpske.

Odbor za socijalnu politiku čine predstavnici 25 jedinica lokalne samouprave, podsjeća sekretar Saveza opština i gradova i napominje da se radi o stalnom radnom tijelu koje svoje prijedloge, sugestije i mišljenja predlaže Predsjedništvu i Skupštini Saveza.

Sastanku su prisustvovali i gosti iz Sjeverne Makedonije koji vode regionalni projekat “Socijalna prava za ranjive grupe”, čiji je partner Savez opština i gradova Republike Srpske.

U projekat su uključene lokalne zajednice Zvornik i Prnjavor koje po prvi put sprovode socijalno mapiranje koje je razvijeno u drugoj fazi projekta, a koji se kako je rečeno i oslanja na to, da gradimo politike koje su zasnovane na podacima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *