Gajić: U oktobru pričinjena materijalna šteta od 260.000 KM /VIDEO/

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela koje je evidentirala Policijska uprava Bijeljina tokom oktobra ove godine iznosi oko 90 odsto. Rasvijetljeno je i osam teških krađa. Zabilježeno je i  manje saobraćajki na putevima u nadležnosti ove uprave u odnsu na uporedni period lane, a iz saobraćaja je isključeno i 11 vozila zbog tehničke neispravnosti.

U oktobru je evidentirano 67 krivičnih djela, nadležnim tužilaštvima podneseno 56 izvještaja protiv 64 lica, među kojima je i šest žena, rečeno je na konferenciji za medije bijeljinske Policijske uprave.

Prema oktobarskom policijskom biltenu na području u nadležnosti ove uprave zabilježeno je i osam teških krađa i u svim slučajevima počinioci su pronađeni.

Broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta u oktobru manji je za 20 odsto u odnosu na isti period lane. Nadležnim tužilaštvima po ovim krivičnim djelima podnesena su 42 izvještaja a prijavljeno je 48 lica, a koeficijent ukupne rasvjetljenosti ovih djela je 83 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 78 odsto, kažu u Sektoru krim policije.

U oktobru nisu zabilježeni ulasci ilegalnih migranata na području u nadležnosti ove uprave. Javni red i mir tokom desetog mjeseca ove godine narušen je u 50 slučajeva, prekršaje su počinila 63 lica, 12 njih su povratnici u izvršenju prekršaja.

Tokom oktobra zabilježeno je smanjenje broja  saobraćajnih nezgoda u odnosu na uporedni period prošle godine. Dogodilo se 108 nezgoda a nije bilo saobraćajki sa smrtnim ishodom.

Evidentirano je ukupno 2.514 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a u policiji navode da su iz saobraćaja isključena 33 vozila, od čega 11 zbog tehničke neispravnosti.

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda i tokom decembra se nastavljaju policijske akcije usmjerene na kontrolu brzine kretanja i vožnje pod dejstvom alkohola, najavljuju u ovoj upravi.

Iz Policijske uprave Bijeljina podsjećaju da je od 1. novembra do 1. aprila obavezno korištenje zimske opreme, te apeluju na vozače da poštuju ove zakonske obaveze te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom .


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *