Od novembra priključci na gasovod /VIDEO/

Grad je izdao kompletiranu građevinsku dozvolu  kojom je izvršena legalizacija distributivne mreže u dužini preko 300 kilometara za izgradnju gasifikacije Bijeljine. Tim povodom danas je u Bijeljini boravila delegacija “Srbija Gasa” , a nakon sastanka je rečeno da se očekuje da će građani Bijeljine moći da koriste gas u svojim domaćinstvima već krajem godine.

Ovo je istorijski dan za Bijeljinu- rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović nakon sastanka sa generalnim direktorom Srbija Gasa Dušanom Bajatovićem. Projekat gasifikacije o kojem građani Bijeljine slušaju već skoro deceniju, došao je konačno do svog završetka. Prvi priključci, kako je poručio direktor Srbija gasa mogu se očekivati već na jesen.

Tehnički tim “Srbija gasa ” već krajem ovog mjeseca posjetiće Bijeljinu. Očekuje se i zamjena energenata pa će gradska Toplana prema najavama gradonačelnika najvjerovatnije biti ugašena.

Gasovod Beograd – Banjaluka nije gasovod od Srba namjenjen Srbima, izjavio je Bajatović i dodao da je on za sve građane koji žele da se bave razvojem industrije i ekologije, te da gasovod koji će spojiti glavne gradove Srpske i Srbije treba da služi privlačenju stranih investitora. U naredne tri godine će biti implementirana strategija razvoja gasifikacije cijele RS. Gasovod bi se mogao raditi i paralelno sa autoputem sa balkanskog toka.

Direktor Srbija Gasa, Dušan Bajatović podsjetio je da je investitor svojevremeno bio DP Novi Sad gas i da se nije sve gradilo po propisima.

Mi smo zagledani u maticu Srbiju, poručio je gradonačelnik Petrović i pohvalio odnose koje će kako je rekao unaprijeđivati i dalje. Gasifikacija gradova u Srpskoj je važan projekat i zbog sve veće zagađenosti vazduha, te razvoja ekologije, a Bijeljina će sada postati prvi gasifikovani grad u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *