Od naredne godine cijene struje zavisiće od potrošnje

Od 1. januara u Republici Srpskoj struja za domaćinstva će se obračunavati po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije, potvrđeno je Srni iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske /RERS/.

Iz Komisije su istakli da će domaćinstva koja troše do 500 kilovat-časova mjesečno struju plaćati prema prvom obimu, ona koja troše od 501 do 1.500 kilovat-časova po drugom, a za potrošnju višu od 1.500 kilovat-časova po trećem.

“Prilikom obračuna utrošene struje za domaćinstva iz druge tarifne grupe /dvotarifna/ utrošena električna energija u višoj i manjoj dnevnoj tarifi za pojedine obim se utvrđuje proporcionalno učešću više i manje dnevne tarife u ukupno mjesečno utrošenoj aktivnoj električnoj energiji”, navode iz RERS-a, uz napomenu da će se takav obračun struje primjenjivati jednako tokom cijele godine.

Iz Komisije su podsjetili da su 15. decembra, donijeli odluke o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i za javno snabdijevanje električnom energijom. Prethodno je sproveden tarifni postupak po zahtjevima operatora distributivnih sistema u Srpskoj za odobrenje tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema i razmatren zahtjev javnog snabdjevača “Elektroprivreda Republike Srpske” za odobrenje tarifnih stavova za javno snabdijevanje.

Iz te komisije su prethodno pojasnili da će domaćinstva za utrošenih do 500 kilovat-časova struju plaćati po cijeni od 0,0544 KM, ona koja potroše od 501 do 1.500 kilovat-časova po cijeni od 0,0914 KM, a za potrošnju višu od 1.500 kilovat-časova plaćaće 0,2013 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *