Od danas do 22. septembra Evropska sedmica urbane mobilnosti /VIDEO/

Evropska sedmica mobilnosti obilježava se svake godine u periodu od 16. do 22 .septembra s ciljem podsticanja gradova na uvođenje i promovisanje aktivnih načina kretanja i alternativnih prevoznih sredstava.Tema ovogodišnje sedmice mobilnosti je “Održiva mobilnost za zdraviji život” . Tokom sedmice mobilnosti u Bijeljini predviđen je niz različitih sadržaja za sve uzraste.

Pod sloganom “Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!”  nizom aktivnosti  Grad Bijeljina  po treći  put obilježava sedmicu mobilnosti . Gradska uprava će kroz brojne aktivnosti  u narednih sedam dana nizom sadržaja promovisati  aktivno kretanje i zdraviji život .

Povećanje pješačkih  zona  , uspostavljanje infrastrukture za biciklizam i kupovina bicikala za korištenje građana samo su neki od planova za iduću godinu.

Iz gradske uprave pozvali su građane da učestvuju u Evropskoj sedmici mobilnosti i promovišu zdrav način života. Takođe radiće se i anketiranje građana kako bi se ove aktivnosti u budućnosti što kvalitetnije pripremile i realizovale.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *