Očekivanja da i poslovna zajednica učestvuje u povećanju plata radnicima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je poslije sastanka sa predstavnici Unije udruženja poslodavaca da je uvjeren da će poslovna zajednica iz svojih sredstava ići u pravcu povećanja plata.

“Ne očekujemo da samo iznos sredstava kojih se `odriče` budžet Srpske bude ta cifra koja ide na povećanje plata nego i od poslovne zajednice očekujemo da i oni iz svojih sredstava uzmu učešće i povećaju plate svojim zaposlenima”, rekao je Višković.

On je istakao da će Vlada Srpske kroz mjere ekonomske politike ići u pravcu smanjenja poreskih stopa i da su blizu rješenja zbirnu poresku stopu sa 32,9 odstom koliko iznosi u Srpskoj, svedu na 31 odsto.

“Takođe, idemo i jednim drugim načinom obračuna ličnih primanja, gdje će neoporezivi dio ostati na sadašnjem nivou od 700 KM, s tim da ćemo preći sa neto na bruto obračun ličnih primanja i po tom osnovu, prema našim preliminarnim izračunima, trebalo bi da `oslobodimo` našu privredu za oko 50 miliona KM”, rekao je Višković.

On je iznio očekivanje da to oslobađanje bude preliveno na povećanje plata i da je to, uslovno rečeno, pomoć Vlade Republike Srpske radnicima u Srpskoj.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.