Objavljen poziv za izražavanje interesa za otkup junadi i svinja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je na zvaničnoj stranici Ministarstva objavilo poziv za izražavanje interesa za interventni otkup tržišnih viškova junadi i svinja radi stabilizacije tržišta i zaštite domaće proizvodnje.

S obzirom na pad potražnje za mesom i mesnim prerađevinama u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, Vlada Srpske je prepoznala važnost hitnog interventnog otkupa tržišnih viškova, te je za ove namjene obezbijedila tri miliona KM, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo poziva klaoničare i mesoprerađivače junadi i svinja sa sjedištem u Republici Srpskoj, a koji su registrovani za obavljanje djelatnosti klanja, prerade i izvoza živih životinja, da iskažu interes za interventni otkup od domaćih uzgajivača za 6.000 junadi minimalne težine 600 kilograma i 10.000 svinja minimalne težine 110 kilograma do 31. jula godine do 16.00 časova.

Količine za koje otkupljivač izražava zainteresovanost ne mogu biti manje od 200 grla junadi odnosno 500 svinja, za period otkupa od 3. avgusta do 30. oktobra.

Prijave na poziv se dostavljaju lično ili putem elektronske pošte na adresu Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske [email protected] .  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *