Obilježeno 30 godina od stradanja pripadnika JNA u Sarajevu

Polaganjem bijelih ruža i prisluživanjem svijeća na mjestu stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu danas je u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova obilježeno 30 godina od ovog zločina, bez ijednog incidenta.

Cvijeće su položili i svijeće prislužili preživjeli pripadnici JNA, članovi porodica stradalih, predstavnici Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, srpski zvaničnici u institucijama BiH, predstavnici lokalnih vlasti Sarajevsko-romanijske regije, boračkih i drugih udruženja.

Prethodno je u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima, u Istočnom Sarajevu, služen parastos stradalim pripadnicima JNA u Sarajevu, odakle se kolona autobusa sa učesnicima obilježavanja ovog istorijskog događaja uputila ka mjestu stradanja u Dobrovoljačkoj ulici.

Trasa kojom se kretala kolona bila je zatvorena za saobraćaj i obezbjeđivale su je jake policijske snage, a na mjestu odavanja počasti stradalima, sem policije i novinarskih ekipa nije bilo drugih lica.

Cijeli događaj, uključujući i povratak u Istočno Sarajevo, protekao je bez incidenata.

U Dobrovoljačkoj ulici na današnji dan 1992. godine mučki je ubijeno devet lica, 26 ranjeno i 205 zarobljeno.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *