Obilježen mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti /VIDEO/

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina   ozvaničili su danas završetak kampanje u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti. Građanima Bijeljine dijelili su  promotivni  materijal pod nazivom “Izaberi prave vrijednosti”. Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti  obilježen je u periodu od 15. novembra do 15.decembra.

Prema podacima Policijske uprave Bijeljina tokom proteklih 11 mjeseci podnijeli su 29 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 45 lica zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti zloupotreba opojnih  droga. U istom periodu godine uhapšeno je i 12 lica na području koje pokriva ova Policijska uprava.

Policijski službenici dijelili su građanima Bijeljine promotivni  materijal pod nazivom “Izaberi prave vrijednosti” koji sadrži osnovne podatke koji bi trebalo da pomognu građanima, a prije svega roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno kozumiranje opojnih droga.

Prema njenim riječima tokom prvih 11 mjeseci ove godine policija je slobode lišila i 63 lica zbog vožnje pod dejstvom opijata .

Policija je u predhodnom periodu ostavrila dobru saradnju sa direktorima osnovnih i srednjih  škola s ciljem preventivnog djelovanja i ukazivanja na štetnost opojnih droga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *