GO SUBNOR-a, potomaka i poštovalaca Bijeljina: Obilježeno osamdeset godina od oslobođenja Bijeljine /VIDEO/

Dan grada I Dan oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu obilježili su I članovi Gradske skupštine SUBNOR-a, potomaka i poštovalaca Bijeljina, uz prisustvo brojnih delagacija iz BiH, Srbije i Hrvatske koje su prisustvovale Svečanoj akademiji u Centru za kulturu „Semberija“, nakon čega su položeni i vijenci ispred bista narodnih heroja u bijeljinskom Gradskom parku.

Nakon prijema u galeriji Centra za kulturu “Semberija” za brojne predstavnike boračkih organizacija iz regiona, položeni su vijenci i cvijeće ispred spomenika narodnih heroja u bijeljinskom gradskom parku.Vijence su položili poštovaoci tradicija Narodnooslobodilačke borbe iz Bijeljine, Rume, Inđije, Sremske Mitrovice, Vukovara, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Tuzle, Šekovića i drugih opština.

Vojkan Lakić, zamjenik predsjednika Gradske skupštine SUBNOR-a, podsjetio je da se danas proslavlja osamdeset godina od oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu.

Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika grada Bijeljina, izjavio je da se 24. septembar 1943. godine mora sačuvati od zaborava.

Veliki broj spomenika bio u jako lošem stanju., kaže Ostojić te dodaje das u zajedno sa SUBNOR-om smo krenuli u rekonstrukciju i obnovu spomenika i spomen – obilježja širom Semberije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *