Obilježavanje u Brčkom: Dan Republike Srpske nesumnjiva činjenica /VIDEO/

Republika Srpska 31. rođendan proslavlja stabilna, mirna, bezbjednosno sigurna, uprkos globalnoj krizi izazvanoj pandemijom virusa korona i sukobom u Ukrajini, rekao je u Brčkom predsjednik Republike.

Milorad Dodik kaže da 9. januar treba da se poštuje i slavi bez obzira na prijetnje koje je danas dobio. Dodik je rekao da je jako važno što se u Brčkom Dan Republike tradicionalno obilježava 10. januara.

Ističući da su Srbi u Brčkom za Srpsku jednaki svim građanima Republike Srpske, Dodik je najavio velike projekte izgradnje trase auto-puta na ovom području koje je Srpska spremna da finansira, kao i na izgradnju gasovoda koji bi obezbijedio jeftin energent.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Brčkom da predstavnici Srpske govore u ime naroda koji ih je izabrao na demokratskim izborima i koji se na referendumu izjasnio da je 9. januar Dan Republike Srpske, te da mu je to važnije od saopštenja ambasadora i nevladinih organizacija iz FBiH. Obilježavanju Dana Republike u Brčkom prisustvali su i premijer Radovan Višković, ministri, narodni poslanici, čelnici distrikta i brojni građani.

U Brčko Distriktu je povodom Dana Republike Srpske održana Svečana akademija, a prethodno su delegacije položile vijence i cvijeće na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *