Obezbijeđena novčana pomoć za 284 djece

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je u Nedjelji djeteta obezbijedio novčanu pomoć za 284 djece pod starateljstvo, koja su iz porodica sa troje i više djece i djecu sa smetnjama u razvoju.

Njima će novčana podrška biti isplaćena sutra.

Iz Fonda su istakli da su aktivno uzeli učešće u Nedjelji djeteta i dalo doprinos unapređenju društvene brige o djeci i porodicama sa djecom u Srpskoj obezbjeđujući novčanu podršku za porodice korisnika prava na dodatak na djecu čiji je razvoj osujećen nepovoljnim porodičnim, socijalnim i zdravstvenim prilikama.

“Fond je obezbijedio novčanu podršku za 160 djece pod starateljstvom i porodice sa troje i više djece sa smetnjama u razvoju, odnosno 124 djeteta”, saopšteno je iz Fonda.

Naveli su i da su obezbijeđene nagrade za djecu iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, čiji su likovni radovi proglašeni najboljim /prva tri mjesta/ u pripremnim aktivnostima obilježavanja Nedjelje djeteta, odnosno izradi idejnog rješenja plakata povodom održavanja ove manifestacije.

Fond je obezbijedio i prigodne paketiće slatkiša za svu djecu-štićenike koji su učestvovali u ovoj aktivnosti.

Iz ove ustanove su ukazali na to da su ciljevi obilježavanja promocija, edukacija, očuvanje i unapređenje zdravlja djece, inkluzivno obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje, zaštita djece bez roditeljskog staranja i smanjenje nasilja među djecom.

Nedjelja djeteta obilježava se u skladu sa Programom koje je donijelo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske s ciljem podsticanja i organizovanja raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci i preduzimanja drugih mjera za unapređenje razvoja dječije zaštite.

Obilježavanje je počelo u ponedjeljak, 4. oktobra, traje do nedjelje, 10. oktobra, pod zajedničkim sloganom “Zajedno možemo sve!”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.